Cupra E-Racer

Novi Leon e-Racer

Leon Competicion

Modeli

Novo
CUPRA
Born
Novo
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Tavascan
TRKAČKI AUTOMOBILI
Cupra E-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Novi Leon e-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Leon Competicion

ELEKTRIČNE PERFORMANSE.
U stilu marke CUPRA

Performanse marke CUPRA i prednosti elektromobilnosti prava su inovacija: maksimalan okretni moment i niže emisije.

Naši elektromotori

e-HYBRID kao pogon upotrebljava i benzin i struju, dok potpuno električna vozila funkcionišu na 100 % baterijsko napajanje.

e-HYBRID

CUPRA Leon sa pet vrata i Leon Sportstourer (245 KS*) imaju potpuno električni domet do čak 60 km** / 59 km** Sportstourer.

Performanse bez emisija

Vozite bez emisija pomoću elektromotora ili se prebacite na benzinski pogon kako biste na raspolaganju imali 245 KS* i veći domet.

Električni automobil (BEV)

Vozite se u svakom trenutku i na svakom mestu potpuno bez emisija u 100% električnom automobilu marke CUPRA koji dolazi na tržište: modelu CUPRA Born.

Štedljiv unatoč dosegu

Priključite ga i napunite. CUPRA Born ima električni domet do čak 500 km** zahvaljujući svojoj bateriji od 77 kWh.

ČISTE PERFORMANSE
Sa snagom od 245 KS* kao e-HYBRID i 100 % električnim dometom** do 60 km: za vožnju u gradskim zonama bez emisija.
Pokrenite motor i odaberite profil vožnje pomoću satelitskih tastera na upravljaču.
Sportska sedišta sa bočnom podrškom: savršena za vožnje u modu CUPRA.
NAJMODERNIJE TEHNOLOGIJE
Podstaknute inovacijom da nagoveste novo doba čistih performansi.

Prednosti

Optimizirane performanse i još veća ekološka prihvatljivost. Električna mobilnost nudi inteligentno i održivo putovanje koje donosi brojne prednosti.

Uštede

Ostvarite pristup mogućim parkiralištima sa popustom.

Bez restrikcija

Do samog centra. Vozite se gde god želite u gradu.

Podsticaji i poreske olakšice

Iskoristite prednosti podsticaja*** i dodatnih oslobođenja od poreza pri kupovini električnog automobila.

Koristite besplatne javne stanice za punjenje

Koristite besplatne javne stanice za punjenje kako biste besplatno napunili svoj električni automobil marke CUPRA.

PUNJENJE

Odvezite se gde god poželite i pronađite pravo rešenje za punjenje svog vozila marke CUPRA. 

Odaberite savršeno rešenje za sebe iz široke palete brzih i efikasnih rešenja za punjenje. Ako svoje vozilo marke CUPRA punite kod kuće, potrebna su samo 3 sata i 40 minuta**** kako biste model CUPRA Leon e-HYBRID napunili preko wallboxa ili 6 sati*** uz upotrebu klasične kućne utičnice. Kada niste kod kuće, svoje vozilo marke CUPRA možete bez ikakvih problema da napunite na jednoj od mnogih javnih stanica za punjenje. 

CUPRA CONNECT

Upravljajte stanjem napunjenosti i temperaturom unutrašnjosti na daljinu i pronađite stanice za punjenje izravno u svojoj aplikaciji CUPRA CONNECT App.

e-upravljanje

Upravljajte postupkom punjenja na daljinu: proverite domet i status napunjenosti baterije u aplikaciji pre samog početka putovanja.

Maksimalna udobnost

Unesite željenu temperaturu kako biste u skladu sa svojim potrebama automatski aktivirali klima-uređaj ili grejanje.

Vreme polaska

Definišite jednokratno ili periodično vreme polaska. Vozilo će se u tom slučaju automatski puniti i prilagoditi klimu pre nego što krenete.

Pregled stanica za punjenje

Pronađite stanice za punjenje u svojoj blizini: proverite obližnje mogućnosti punjenja i radno vreme direktno putem infotainment sistema.

ELEKTRIFIKACIJA MARKE CUPRA

Šta je plug-in hibrid?

e-HYBRID (PHEV) je pozicioniran između vozila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i potpuno električnih vozila (BEV). Zahvaljujući svojoj bateriji, e-HYBRID je konstruisan za potpuno električni pogon. Tako sa punom snagom možete preći između 25 i 70 kilometara koristeći isključivo snagu baterije. Na kraćim deonicama e-HYBRID funkcioniše poput potpuno električnog vozila (BEV) tako da ne mora upotrebljavati benzinski pogon. Međutim, za razliku od BEV-a ovaj model se može prebaciti nazad na regularni hibridni pogon, čim se njegov električni domet iscrpi. Punjenje e-HYBRID modela smanjuje potrošnju goriva, ali nije nužno za ostvarenje mobilnosti. 

Baterija se ne može napuniti do kraja isključivo pomoću generatora u vozilu zbog njegove veličine i stoga se mora priključiti na utičnicu ili stanicu za punjenje. Inovativna kombinacija elektromotora i motora  sa unutrašnjim sagorevanjem omogućava uštedu goriva i smanjenje emisija izduvnih gasova, dok istovremeno vozaču pruža izuzetno iskustvo vožnje. 

Na kraćim deonicama, npr. u gradskim područjima, plug-in hibridno vozilo (PHEV) po pravilu upotrebljava potpuno električni pogon, ako je to razumno. Za maksimalnu efiksanost u raznim situacijama u vožnji, kao što su duže vožnje ili nagla ubrzanja, ovaj model upotrebljava kombinovanu snagu elektromotora i motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Ako baterija koja pogoni elektromotor nije napunjena, vozilo će isključivo upotrebljavati motor sa unutrašnjim sagorevanjem. 

Koja je razlika između delimično hibridnog, hibridnog i plug-in hibridnog vozila?

Delimično hibridna vozila koja se ne pune preko strujnog kabea upotrebljavaju elektromotor kako bi pružila podršku motoru sa unutrašnjim sagorevanjem. 

Elektromotor i baterija hibridnih modela veći su nego kod delimično hibridnih modela. Hibridi mogu da pogone vozilo elektromotorom na kratkim deonicama i puniti njegovu bateriju pomoću motora ili regenerativnog kočenja. 

Plug-in hibridni model može da se napuni tako da se doslovno priključi na kućnu ili javnu stanicu za punjenje. Zahvaljujući većoj bateriji i elektromotoru, ovaj model nudi veću, potpuno električnu autonomiju. Plug-in hibridni model omogućava mnogim ljudima putovanje na posao i sa posla pomoću električnog motora bez emisija. 

Koje su prednosti plug-in hibridnog modela?

Vozači plug-in hibridnih modela profitiraju od gotovo bešumne vožnje na potpuno električni pogon kao i od dodatne snage ubrzanja (obrtnog momenta) zahvaljujući elektromotoru. 

Mnogi vlasnici plug-in hibridnih vozila većinu svojih vožnji već sada obavljaju u električnom modu s obzirom na to da dnevne vožnje obično imaju domet znatno manji od 50 kilometara. Zavisno od tarife struje ostvaruju se značajne uštede u odnosu na vozilo sa klasičnim motorom. Međutim, sa plug-in hibridom nikada ne morate da se odreknete potpune nezavisnosti: ako napunjenost ili kapacitet baterije nije dovoljan, motor sa unutrašnjim sagorevanjem će se po potrebi automatski aktivirati. 

Ova kategorija vozila ima i ekonomske prednosti: direktno putem podsticaja za električna vozila i indirektno putem poreskih olakšica zahvaljujući nižim emisijama CO2. 

Kako i gde mogu da napunim svoj plug-in hibrid?

Mnogi vlasnici pune svoja vozila kod kuće tokom cele noći uz pomoć wallboxa koji se može ugraditi gde vama to odgovara, uz  omogućenu dostupnost električne energije. Drugi svoje vozilo mogu puniti na radnom mestu ili na javnim stanicama za punjenje koje su, nasreću, sve dostupnije.  

Plug-in hibridno vozilo može se puniti preko utičnice, wallboxa ili javne stanice za punjenje. Maksimalna efikasnost plug-in hibridnog vozila postiže se uz potpuno napunjenu bateriju, zbog čega bi trebalo razmotriti mogućnost punjenja kod kuće ili na radnom mestu. Preporučuje se punjenje plug-in vozila što je češće moguće kako biste u potpunosti iskoristili prednosti dodatnog elektromotora. 

Koliki je domet plug-in hibridnog modela na potpuno električni pogon?

Električni domet plug-in hibridnog modela zavisi od kapaciteta njegove baterije. U slučaju modela marke CUPRA maksimalni električni domet iznosi između 50 i 60 km zavisno od modela. U kombinaciji sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem ukupni domet je, naravno, znatno veći. 

Domet zavisi, naravno, od modela, načina vožnje i uslovima na putu. Glavna prednost plug-in hibridnog modela je benzinski motor koji je u svakom trenutku raspoloživ kao rezerva između punjenja. 

Koliko traje punjenje baterije?

Vreme punjenja može da varira zavisno o činioca kao što su spoljna temperatura, aktuelna temperatura baterije, oprema za punjenje, stanje baterije i stanje vozila. Specifična vremena punjenja detaljno su navedena u tehničkim specifikacijama za svaki dostupni plug-in hibridni model. 

Kako se puni plug-in hibridno vozilo?

Plug-in hibridni modeli sa standardnim kablom za punjenje mogu da se pune preko uobičajene kućne utičnice. Za brže punjenje takođe možete upotrebljavati stanicu za punjenje ili wallbox. Wallboxovi mogu biti opremljeni vlastitim kablom za punjenje. Za javne stanice za punjenje može vam biti potreban takozvani "javni kabl za punjenje za naizmeničnu struju" sa utikačem tipa 2 na oba kraja. Osim toga, plug-in hibridni model može deo svog punjenja da crpi iz iz rekuperacije energije kočenjem. 

Mehr anzeigen

* Odnosi se na CUPRA Leon e-HYBRID. 
** Sertifikacija je još u toku. 
*** Podsticaji mogu da variraju.

**** Vreme punjenja varira zavisno od sledećih činioca: spoljnoj temperaturi i temperaturi baterije, maksimalnom naponu uređaja za punjenje, njegovom aktuelnom stanju i stanju baterije i upotrebi drugih električnih uređaja u vozilu tokom postupka punjenja.