Cupra E-Racer

Novi Leon e-Racer

Leon Competicion

Modeli

Novo
CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
Novo
CUPRA
Tavascan
Novo
CUPRA
Novi Leon
Novo
CUPRA
Novi Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Novi Formentor
TRKAČKI AUTOMOBILI
Cupra E-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Novi Leon e-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Leon Competicion

ELEKTRISCHE PERFORMANCE.
AUF DIE CUPRA ART.

Pure Innovation mit CUPRA Performance und den Vorteilen der Elektromobilität: maximales Drehmoment und niedrigere Emissionen.

Naši elektromotori

e-HYBRID kao pogon upotrebljava i benzin i struju, dok potpuno električna vozila funkcionišu na 100 % baterijsko napajanje.

e-HYBRID

CUPRA Leon sa pet vrata i Leon Sportstourer (245 KS*) imaju potpuno električni domet od čak 52 km**.

Performanse bez emisija

Vozite bez emisija pomoću elektromotora ili se prebacite na benzinski pogon kako biste na raspolaganju imali 245 KS* i veći domet.

Električni automobil (BEV)

Vozite se u svakom trenutku i na svakom mestu potpuno bez emisija u električnom automobilu marke CUPRA koji dolazi na tržište: modelu CUPRA el-Born.

Štedljiv uprkos dometu

Priključite ga i napunite. CUPRA el-Born ima električni domet od čak 560 km** zahvaljujući svojoj bateriji od 77 kWh.

ČISTE PERFORMANSE
Sa snagom od 245 KS* kao e-HYBRID i 100 % električnim dometom** od 52 km: za vožnju u gradskim zonama bez emisija.
Pokrenite motor i odaberite profil vožnje pomoću satelitskih tastera na upravljaču.
Sportska sedišta sa bočnom podrškom: savršena za vožnje u modu CUPRA.
NAJMODERNIJE TEHNOLOGIJE
Podstaknute inovacijom da nagoveste novo doba čistih performansi.

Prednosti

Optimizirane performanse i još veća ekološka prihvatljivost. Električna mobilnost nudi inteligentno i održivo putovanje koje donosi brojne prednosti.

Uštede

Ostvarite pristup mogućim parkiralištima sa popustom.

Bez restrikcija

Do samog centra. Vozite se gde god želite u gradu.

Podsticaji i poreske olakšice

Iskoristite prednosti podsticaja*** i dodatnih oslobođenja od poreza pri kupovini električnog automobila.

Koristite besplatne javne stanice za punjenje

Koristite besplatne javne stanice za punjenje kako biste besplatno napunili svoj električni automobil marke CUPRA.

PUNJENJE

Odvezite se gde god poželite i pronađite pravo rešenje za punjenje svog vozila marke CUPRA. 

Odaberite savršeno rešenje za sebe iz široke palete brzih i efiksanih rešenja za punjenje. Ako svoje vozilo marke CUPRA punite kod kuće, potrebna su samo 3 sata i 40 minuta**** kako biste model CUPRA Leon e-HYBRID napunili preko wallboxa ili 6 sati*** pomoću uobičajenog utikača za punjenje. Kada niste kod kuće, svoje vozilo marke CUPRA možete bez ikakvih problema napuniti na jednoj od mnogih javnih stanica za punjenje. 

CUPRA CONNECT

Upravljajte stanjem napunjenosti i temperaturom unutrašnjosti na daljinu i pronađite stanice za punjenje izravno u svojoj aplikaciji CUPRA CONNECT App.

e-upravljanje

Upravljajte postupkom punjenja na daljinu: proverite domet i status napunjenosti baterije u aplikaciji pre samog početka putovanja.

Maksimalna udobnost

Unesite željenu temperaturu kako biste u skladu sa svojim potrebama automatski aktivirali klima-uređaj ili grejanje.

Vreme polaska

Definišite jednokratno ili periodično vreme polaska. Vozilo će se u tom slučaju automatski puniti i klimatizovati pre nego što krenete.

Pregled stanica za punjenje

Pronađite stanice za punjenje u svojoj blizini: proverite obližnje mogućnosti punjenja i radno vreme direktno putem infotainment sistema.

ELEKTRIFIKACIJA MARKE CUPRA

Šta je plug-in hibrid?

e-HYBRID (PHEV) je pozicioniran između vozila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i potpuno električnih vozila (BEV). Zahvaljujući svojoj bateriji, e-HYBRID je konstruisan za potpuno električni pogon. Tako sa punom snagom možete preći između 25 i 70 kilometara koristeći isključivo snagu baterije. Na kraćim deonicama e-HYBRID funkcioniše poput potpuno električnog vozila (BEV) tako da ne mora upotrebljavati benzinski pogon. Međutim, za razliku od BEV-a ovaj se model može prebaciti nazad na regularni hibridni pogon, čim se njegov električni domet iscrpi. Punjenje e-HYBRID modela smanjuje potrošnju goriva, ali ono nikada nije nužno. 

Baterija se ne može napuniti do kraja isključivo pomoću generatora u vozilu zbog njegove veličine i zbog toga mora da se priključi na utičnicu ili stanicu za punjenje. Inovativna kombinacija elektromotora i motora sa unutranjim sagorevanjem omogućuje uštedu goriva i smanjenje emisija izduvnih gasova, dok istovremeno vozaču pruža izuzetno iskustvo vožnje. 

Na kraćim deonicama, npr. u gradskim područjima, plug-in hibridno vozilo (PHEV) po pravilu upotrebljava potpuno električni pogon ako je to razumno. Za maksimalnu efikasnost u raznim situacijama u vožnji, kao što su duže vožnje ili velika ubrzanja, ovaj model upotrebljava kombinovanu snagu elektromotora i motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Ako baterija koja pogoni elektromotor nije napunjena, vozilo će isključivo upotrebljavati motor sa unutrašnjim sagorevanjem. 

Koja je razlika između delimično hibridnog, hibridnog i plug-in hibridnog vozila?

Delimično hibridna vozila koja se ne pune preko strujnog kabla upotrebljavaju elektromotor kako bi pružila podršku motoru sa unutrašnjim sagorevanjem. 

Elektromotor i baterija hibridnih modela veći su nego kod delimično hibridnih modela. Hibridi mogu da pogone vozilo elektromotorom na kratkim deonicama i da pune njegovu bateriju pomoću motora ili regenerativnog kočenja. 

Plug-in hibridni model može da se napuni tako  što se doslovce priključi na kućnu ili javnu stanicu za punjenje. Zahvaljujući većoj bateriji i elektromotoru, ovaj model nudi veću, potpuno električnu autonomiju. Plug-in hibridni model omogućava mnogim ljudima putovanje na posao i sa posla pomoću električnog motora bez emisija. 

Koje su prednosti plug-in hibridnog modela?

Vozači plug-in hibridnih modela profitiraju od gotovo bešumne vožnje na potpuno električni pogon kao i od dodatne snage ubrzanja (obrtnog momenta) zahvaljujući elektromotoru. 

Mnogi vlasnici plug-in hibridnih vozila većinu svojih vožnji već sada obavljaju u električnom modu sa obzirom na to da dnevne vožnje obično imaju domet znatno manji od 50 kilometara. Zavisno od tarife struje ostvaruju se značajne uštede u odnosu na vozilo sa klasičnim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Međutim, sa plug-in hibridom nikada ne morate da se odreknete potpune nezavisnosti: ako napunjenost ili kapacitet baterije nije dovoljan, motor sa unutrašnjim sagorevanjem po potrebi će se automatski aktivirati. 

Ova kategorija vozila ima i ekonomske prednosti: direktno putem podsticaja za električna vozila i indirektno putem poreskih olakšica zahvaljujući nižim emisijama CO2. 

Kako i gde mogu da napunim svoj plug-in hibrid?

Mnogi vlasnici pune svoja vozila kod kuće tokom cele noći uz pomoć wallboxa koji se može ugraditi ispod nadstrešnice ili u garaži. Drugi svoje vozilo mogu puniti na radnom mestu ili na javnim stanicama za punjenje koje su, nasreću, sve dostupnije.  

Plug-in hibridno vozilo može se puniti preko utičnice, wallboxa ili javne stanice za punjenje. Maksimalna efikasnost plug-in hibridnog vozila postiže se uz potpuno napunjenu bateriju, zbog čega bi trebalo razmotriti mogućnost punjenja kod kuće ili na radnom mestu. Preporučuje se punjenje plug-in vozila što je češće moguće kako bi u potpunosti iskoristili prednosti dodatnog elektromotora. 

Koliki je domet plug-in hibridnog modela na potpuno električni pogon?

Električni domet plug-in hibridnog modela zavisi od kapaciteta njegove baterije. U slučaju modela marke CUPRA maksimalni električni domet iznosi između 50 i 60 km zavisno od modela. U kombinaciji sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem ukupni domet je, naravno, znatno veći. 

Domet zavisi, naravno, od modela, načina vožnje i uslova na putu. Glavna prednost plug-in hibridnog modela je benzinski motor koji je u svakom trenutku raspoloživ kao rezerva između punjenja. 

Koliko traje punjenje baterije?

Vreme punjenja može da varira zavisno od činioca kao što su spoljna temperatura, aktuelna temperatura baterije, oprema za punjenje, stanje baterije i stanje vozila. Specifična vremena punjenja detaljno su navedena u tehničkim specifikacijama za svaki dostupni plug-in hibridni model. 

Kako se puni plug-in hibridno vozilo?

Plug-in hibridni modeli sa standardnim kablom za punjenje mogu se puniti preko uobičajene 3-polne utičnice. Za brže punjenje možete da upotrebljavate stanicu za punjenje ili wallbox. Wallboxovi su opremljeni vlastitim kablom za punjenje. Za javne stanice za punjenje potreban vam je takozvani "javni kabl za punjenje za neizmeničnu struju" sa utikačem tipa 2 na oba kraja. Osim toga, plug-in hibridni model može deo svog punjenja da crpi iz obnovljive energije. 

Koliko traje garancija za bateriju?

8 godina ili 160 000 km, zavisno od toga šta pre nastupi. 

Koji činioci utiču na vek trajanja baterije?

Spoljni činioc koji je bitan za snagu i kapacitet baterije je temperatura. Iz tog razloga potrebno je sprovoditi "kondicioniranje" vozila tokom postupka punjenja, tj. zagrevati bateriju i unutrašnjost zimi i hladiti ih tokom leta. Tako ne samo da štedite energiju koju možete potrošiti tokom vožnje već se od samog početka povećava i efikasnost jer baterija ima optimalnu temperaturu. Pri tome optimizovani procesi u vašem vozilu smanjuju uticaje temperature što je više moguće. Osim od temperature, domet takođe zavisi od činioca koji se odnose na korisnika: korišćenju klima-uređaja, težini tereta, načinu vožnje itd. 

Koji su modeli marke CUPRA dostupni kao plug-in hibridni modeli?

CUPRA Leon sa pet vrata (180 kW), CUPRA Leon Sportstourer (180 kW) i CUPRA Formentor (150 kW i 180 kW) redom su dostupni sa plug-in hibridnom tehnologijom, odnosno biće dostupni kao plug-in hibridni modeli. 

Mehr anzeigen

* Odnosi se na CUPRA Leon e-HYBRID. 
** Sertifikacija je još u toku. 
*** Podsticaji mogu da variraju.

**** Vreme punjenja varira zavisno od sledećih činioca: spoljašnjoj temperaturi i temperaturi baterije, maksimalnom naponu uređaja za punjenje, njegovom aktuelnom stanju i stanju baterije i upotrebi drugih električnih uređaja u vozilu tokom postupka punjenja.