Cupra E-Racer

Novi Leon e-Racer

Leon Competicion

Modeli

Novo
CUPRA
Born
Novo
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Tavascan
Novo
CUPRA
Novi Leon
Novo
CUPRA
Novi Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Novi Formentor
TRKAČKI AUTOMOBILI
Cupra E-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Novi Leon e-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Leon Competicion

FABIKE: vrhunski bicikl marke CUPRA

Sportski duh na dva točka.

Šta znači FABIKE?

 

FABIKE je italijanski proizvođač trkačkih bicikala koji u pogledu materijala, tehnologije i dizajna kombinuje sve prednosti visokokvalitetnog trkačkog bicikla sa karakteristikama bicikla koji je savršen za grad. Takoreći gradski bicikl koji impresionira i zahtevne vozače biciklističkih trka.

 

 

Šta vam je bila inspiracija za ovu ideju?

 

Fabio Potzolu, osnivač preduzeća FABIKE, potiče iz italijanske porodice vozača biciklističkih trka. Nakon života u raznim evropskim metropolama shvatio je da želi da stvori nešto novo, oslanjajući se pritom na svoje porodično nasleđe. Sanjao je o modernom, avangardnom konceptu biciklizma, u kojem će trkački bicikl biti doteran za grad, a da pritom ne zaboravi svoje korene u biciklizmu.

 

 

Šta za vas znači pojam "sportski duh"?

 

Za nas se danas sportski duh ne odnosi samo na trke već i priliku da udovoljimo sve većim zahtevima savremenog života.

Doterano ili sportski? Je li moguće obediniti ova dva zahteva kao što je to slučaj sa markom CUPRA?

Pazimo na to da ova dva elementa pronađu svoje mesto u svim našim proizvodima. Oni moraju da se međusobno nadopunjuju bilo kad i bilo gde.

 

 

Koje materijale primenjujete za izradu bicikala, a koje za bicikl marke CUPRA i zašto?

Upotrebljavamo isključivo vrhunske materijale: karbonska vlakna, titan i visokokvalitetnu eloksiranu leguru aluminijuma. Sve mora da odgovara prvoklasnom pozicioniranju naše marke na tržištu. Kada su nam se obratili iz marke CUPRA, zamolili su nas da se suočimo sa velikim izazovom: trebalo je da stvorimo proizvod koji je još posebniji, ekskluzivniji i elegantniji od onoga što već nudimo. Iz tog razloga dugo smo istraživali kako bismo pronašli jedinstvenu kombinaciju boja i materijala kao što su bakar i prava koža. Rezultat nije ostao neprimećen.

"Ne postoji ništa što je direktno uporedivo sa FABIKE-om. On je zaista jedinstven."

Aerodinamika u prvom planu. Kako uspevate da kombinujete ova dva elementa?

 

Ova dva elementa su u prvom planu, a posebno mala težina. Biciklisti koji nisu navikli da voze trkački bicikl ponekad nisu svesni razlike u težini. To se posebno odnosi na svakodnevni život. Zato se naši kupci svaki put iznenade kad prvi put podignu jedan od naših bicikala.

 

Sve je napravljeno od prvoklasnih materijala. Zatim su tu premium komponente poput primene karbonskog sistema kaišnog pogona umesto tradicionalnog čeličnog lanca.

CUPRA je definisana svojom pažnjom prema detaljima. Ništa drugačije nije ni sa FABIKE-om. Koji vam je detalj na ovom biciklu posebno važan?

 

Posebnost bicikla marke CUPRA je kombinacija trkačkog upravljača sa hidrauličnim disk kočnicama i kaišnim pogonom sa jednom brzinom. Sve to u kombinaciji sa ramom od karbonskih vlakana.

 

 

Kako biste definisali ovaj bicikl? Kao trkački bicikl kojim možete da se vozite i gradom ili bolje rečeno kao brzi gradski bicikl?

 

To je definitivno brz i vrlo poseban gradski bicikl, razvijen za vozače kojima je sport sastavni dio svakodnevnog života.

Čisto sumnjam da ćete naći nešto bar približno slično ovom biciklu.

Koju poruku, prema vašem mišljenju, šalje CUPRA kao marka automobila sa vlastitim biciklom?

 

Mislim da je reč o modernom sportskom karakteru. Bez obzira na to da li vozite automobil ili bicikl: osećaj je uvek jednako dobar i poseban. Verujem da CUPRA želi da kažei: "Sada možete da se krećete uz izvanredne performanse i pritom budete sjajno doterani. Bez obzira na to koje prevozno sredstvo odabrali kako biste stigli na svoje odredište."

 

 

Smatrate li da vaša marka i proizvodi prenose duh marke CUPRA?

 

Definitivno!

 

 

CUPRA kroči novim stazama. Smatrate li da FABIKE radi isto? Ako da, kako?

Naravno! Bili smo prva marka bicikala koja je svojim kupcima ponudila bicikl posebno razvijen za grad koji impresionira svojim performansama, dizajnom i izvanrednim tehničkim inovacijama. To ne samo da je nešto novo već takođe menja percepciju onoga što gradski bicikl može da bude i što bi trebalo da ponudi.