Cupra E-Racer

Novi Leon e-Racer

Leon Competicion

Modeli

Novo
CUPRA
Born
Novo
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Tavascan
Novo
CUPRA
Novi Leon
Novo
CUPRA
Novi Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Novi Formentor
TRKAČKI AUTOMOBILI
Cupra E-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Novi Leon e-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Leon Competicion

CUPRA-E-Botschafter

CUPRA i Mattias Ekstrom elektrifikuju liniju.

Kao pravi trkački pionir, Mattias Ekstrom je savladao različite oblike takmičenja u svojih 25 godina iskustva: trke, karting i reli. Sada se švedski vozač trkačkih automobila nosi sa stazom novim izazovom. Volan preuzima kao novi ambasador CUPRA-E i službeni vozač inovativnog CUPRA e-Racer, prvog svetskog električnog trkačkog automobila.

Savez između CUPRE i Ekstroma, koji su pioniri u svojim oblastima, oličava ljubav prema sportu i duh inovacija. Ekstrom je FIA svetski prvak u rally crossu, dvostruki DTM prvak i trostruki pobednik Trke šampiona i jedan od najsvestranijih vozača na svetu. CUPRA-in preduzetnički duh doveo je do stvaranja prvog na svetu 100% električnog trkačkog touring automobila. Kako se Ekstrom pridružio plemenu CUPRA, koji vodi strategiju brenda električnih trka, postavljena je pozornica za ponovno otkrivanje budućnosti automobilskog sporta.


"Pridruživanje CUPRA-i je prirodan korak za mene. Nakon karijere u trkačkom istraživanju svakog formata motora sa unutrašnjim sagorevanjem, želeo sam da pređem na električne trke sa CUPRA-om, koja je pionir u ovom segmentu od svog osnivanja", rekao je novi CUPRA -E ambasador.

U saradnji sa inženjerima CUPRA-e, njegovo iskustvo i znanje uliće se u razvoj budućih trkačkih vozila, pri čemu će se CUPRA e-Racer koristiti kao test vozilo. Touriing automobil može obezbediti kontinuiranu snagu od 300 kW i do 500 kW na vrhuncu. Potrebno je samo 3,2 sekunde da pređete od 0 do 100 km/h i postignete maksimalnu brzinu od 270 km/h. I sve to kada koristite alternativni pogon.

Start Video