Cupra E-Racer

Novi Leon e-Racer

Leon Competicion

Modeli

Novo
CUPRA
Born
Novo
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Tavascan
TRKAČKI AUTOMOBILI
Cupra E-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Novi Leon e-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Leon Competicion

CUPRA-E-Botschafter

CUPRA i Mattias Ekstrom elektrifikuju liniju.

Kao pravi trkački pionir, Mattias Ekstrom je savladao različite oblike takmičenja u svojih 25 godina iskustva: trke, karting i reli. Sada se švedski vozač trkačkih automobila nosi sa stazom novim izazovom. Volan preuzima kao novi ambasador CUPRA-E i službeni vozač inovativnog CUPRA e-Racer, prvog svetskog električnog trkačkog automobila.

Savez između CUPRE i Ekstroma, koji su pioniri u svojim oblastima, oličava ljubav prema sportu i duh inovacija. Ekstrom je FIA svetski prvak u rally crossu, dvostruki DTM prvak i trostruki pobednik Trke šampiona i jedan od najsvestranijih vozača na svetu. CUPRA-in preduzetnički duh doveo je do stvaranja prvog na svetu 100% električnog trkačkog touring automobila. Kako se Ekstrom pridružio plemenu CUPRA, koji vodi strategiju brenda električnih trka, postavljena je pozornica za ponovno otkrivanje budućnosti automobilskog sporta.


"Pridruživanje CUPRA-i je prirodan korak za mene. Nakon karijere u trkačkom istraživanju svakog formata motora sa unutrašnjim sagorevanjem, želeo sam da pređem na električne trke sa CUPRA-om, koja je pionir u ovom segmentu od svog osnivanja", rekao je novi CUPRA -E ambasador.

U saradnji sa inženjerima CUPRA-e, njegovo iskustvo i znanje uliće se u razvoj budućih trkačkih vozila, pri čemu će se CUPRA e-Racer koristiti kao test vozilo. Touriing automobil može obezbediti kontinuiranu snagu od 300 kW i do 500 kW na vrhuncu. Potrebno je samo 3,2 sekunde da pređete od 0 do 100 km/h i postignete maksimalnu brzinu od 270 km/h. I sve to kada koristite alternativni pogon.

Start Video