Cupra E-Racer

Novi Leon e-Racer

Leon Competicion

Modeli

Novo
CUPRA
Born
Novo
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Tavascan
Novo
CUPRA
Novi Leon
Novo
CUPRA
Novi Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Novi Formentor
TRKAČKI AUTOMOBILI
Cupra E-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Novi Leon e-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Leon Competicion

Potpuno električni koncept - SUV

SVETSKA PREMIJERA: CUPRA TAVASCAN

  • Veliki SUV coupé na tržište dolazi sa potpuno električnim pogonskim konceptom
  • Dva elektromotora ukupne snage od 225 kW (306 KS)
  • Baterija kapaciteta 77 kWh za domet od čak 450 kilometara

CUPRA daje novu definiciju snage: sa vozilom CUPRA Tavascan španska marka vozila visokih performansi predstavlja svoju viziju SUV coupéa sa potpuno električnim pogonom. Ovim konceptualnim vozilom marka CUPRA objedinjuje najmoderniju pogonsku tehnologiju sa elegantnim, sportskim i ekspresivnim dizajnom crossover SUV modela sa četiri vrata, koji će ubrzati rad srca svih ljubitelja automobila - i to usprkos sistemskoj snazi od 225 kW (306 KS) bez ikakvih loših osećaja i lokalnih emisija.

Konceptualno vozilo CUPRA Tavascan dobilo je ime po idiličnom mestu u Pirenejima, koje je jedinstveno zbog svog krajolika koji oduzima dah i prirode koja ga okružuje.

 

"Osim našeg prvog hibridnog SUV modela koji smo sami razvili i koji ćemo 2020. plasirati na tržište zajedno sa još dva snažna plug-in hibridna modela, svoje tehničke kompetencije smo već dokazali razvojem vozila CUPRA e-Racer - prvim potpuno električnim trkačkim vozilom na svetu. Predstavljanjem konceptualnog vozila CUPRA Tavascan ostvarujemo svoju viziju potpuno električnog sportskog vozila", objašnjava Wayne Griffiths, glavni izvršni direktor marke CUPRA.

Markantan dizajn spoljašnjosti

Spoljašnji dizajn modela CUPRA Tavascan vešto objedinjuje dinamiku i eleganciju sa efikasnošću: prednji deo vozila naglašava električno srce konceptualnog vozila i istovremeno je pravi magnet za poglede zahvaljujući svom niskom, osvetljenom logotipu CUPRA. Otvori za vazduh nisu ovde samo da mame poglede: oni takođe povećavaju efiksnost tako što ravnomerno propuštaju vazduh kroz karoseriju ili ga provode u unutrašnjost radi hlađenja baterije.

Aerodinamika je bitna komponenta konceptualnog vozila marke CUPRA - i u pogledu dizajna: ispod njegovih markantnih kućišta točkova smešteni su 22" točkovi od lakog metala u Turbinen dizajnu, koji garantuju besprekorno odvođenje vazdušne struje i bolji otpor vazduha.

U zadnje delu vozila difuzor će se pobrinuti za optimalnu aerodinamiku, a istovremeno će vozilu dati ekspresivno-sportski i jednako elegantan izgled. Kontinuirana svetlosna traka koja prolazi kroz osvetljeni logotip CUPRA dodatno naglašava markantan karakter modela CUPRA Tavascan.

Elegantna karoserija konceptualnog vozila svojom završnom obradom podseća na tečni metal. Elementi od karbonskih vlakna u boji vozila i elegantni bakarni detalji naglašavaju njegov ekspresivan izgled.

Unutrašnji mir

Linije dizajna spiljašnjosti sa konturama ponovno se nastavljaju u unutrašnjosti vozila CUPRA Tavascan. Zahvaljujući savršenoj kombinaciji materijala najvišeg kvaliteta i tehnologije budućnosti stvorena je unutrašnjost sa ambijentom u kojem su usmerenost na vozača i udobnost putnika savršeno usklađeni. Zahvaljujući kontrastnim bojama i karbonskim elementima dizajneri marke CUPRA stvorili su jedinstvenu i dinamičnu unutrašnjost.

Pri otvaranju vrata putnike osvetljava LED unutrašnje osvetljenje blagih boja. Kontrastni elementi od kože, karbona i Alcantare® stvaraju emocionalnu i ugodnu unutrašnjost.

Sportska sedišta sa 3D kožnim reljefom pružaju udobnost i bezbednost zahvaljujući savršenoj sintezi oblika i funkcije. Instrument tabla u obliku krila nije samo mamac za poglede, već pruža i osećaj prostranosti. Vozač dobija sve potrebne informacije preko potpuno digitalnog ekrana veličine 12,3", koji je dopunjen još jednim 13" ekranom infotainmenta.

Unutrašnja oprema konceptualnog vozila po potrebi se i prilagođava: tako se veći ekran može okrenuti prema suvozaču. Zahvaljujući zvučnicima i priključcima za pametni telefon integrisanima u sportska sedišta CUPRA Tavascan pruža potpuno novi doživljaj automobila.

Opuštena snaga

Crossover model sa četiri vrata spaja upadljiv, samouveren nastup SUV vozila sa elegancijom sportskog coupéa. Pritom je najvažnije to što je njegova snaga ispod poklopca u potpunosti dorasla njegovom atraktivnom izgledu.

Dva motora - jedan na prednjoj i jedan na zadnjoj osovini - donose ukupno 225 kW (306 KS) na put. Tako će CUPRA Tavascan ubrzati iz mirovanja do 100 km/h za manje od 6,5 sekundi. Njegova litijumjonska baterija kapaciteta 77 kWh ima dovoljno energije za domet od čak 450 kilometara, izmeren prema strogim propisima WLTP ciklusa vožnje. Baterija smeštena u podnici konceptualnog vozila koje se bazira na MEB platformi garantuje nisko težište i izrazito dinamično ponašanje vozila u vožnji.

Svetska premijera modela CUPRA Tavascan održaće se na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu automobila IAA u Frankfurtu.