Cupra E-Racer

Novi Leon e-Racer

Leon Competicion

Modeli

Novo
CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
Novo
CUPRA
Tavascan
Novo
CUPRA
Novi Leon
Novo
CUPRA
Novi Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Novi Formentor
TRKAČKI AUTOMOBILI
Cupra E-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Novi Leon e-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Leon Competicion
  • CUPRA DarkRebel maksimalna je provokacija dizajna marke CUPRA, stvorena u saradnji sa CUPRA Tribe putem virtuelnog Hyper konfiguratora marke.
  • CUPRA je do sad tokom 2023. isporučila 150.000 vozila, što je 60 % više od istog razdoblja prošle godine.
  • Pustolovna marka radi na svom ulasku na severnoameričko tržište u sklopu globalizacije marke.

 

Na sajmu automobila IAA 2023. u Münchenu, marka CUPRA objavila je da je do tekućeg datuma isporučila više od 150.000 vozila širom sveta tokom 2023. godine. To predstavlja godišnji porast veći od 60 % i potvrđuje poziciju marke CUPRA kao jedne od najbrže rastućih marki u Evropi.

Start Video

"Podstaknuto uspehom marke CUPRA, društvo SEAT S.A. objavilo je rekordne finansijske rezultate u prvoj polovini 2023. Društvo je ostvarilo operativnu dobit od 371 miliona evra, 468 miliona evra više nego u istom razdoblju prošle godine, a povrat od prodaje nastavio je rasti i već je dostigao 0,5 % (-1,8 % u prvoj polovini 2022.). Tim je rezultatima posebno doprineo kontinuirani uspeh modela CUPRA Formentor, najprodavaniji model u svom segmentu kao i potpuno električni model CUPRA Born, koji je udvostručio svoju prodaju 2023. Od početka poslovanja prodato je više od 400.000 vozila marke CUPRA od čega je više od 25 % ukupne prodaje u prvoj polovini ove godine.

Sajam IAA u Münchenu takođe je svedočio svetskoj premijeri izloženog vozila DarkRebel, koje pomera granice dizajna i performansi i čak preispituje način na koji će se dizajnirati vozila za buduće generacije vozača.

 

Tokom sajma automobila IAA, Wayne Griffiths takođe je potvrdio da marka CUPRA planira svoj sledeći korak globalizacije, nakon prošlogodišnjeg uspeha predstavljanja marke u Australiji.

Prema Jorgeu Diazu, direktoru odeljenja dizajna marke CUPRA: "DarkRebel predstavlja ultimativni izraz DNK marke CUPRA, ali ovaj put bez granica. To je model sa jednom misijom: pojačati emocije."

"Ambicija marke CUPRA je da postane istinski globalna marka, a zbog toga radimo na svom ulasku na severnoameričko tržište. Naši planovi idu pozitivnim smerom i uveren  sam da imamo ispravnu strategiju kojom će marka CUPRA postati istinska američka priča o uspehu."