Cupra E-Racer

Novi Leon e-Racer

Leon Competicion

Modeli

Novo
CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
Novo
CUPRA
Tavascan
Novo
CUPRA
Novi Leon
Novo
CUPRA
Novi Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Novi Formentor
TRKAČKI AUTOMOBILI
Cupra E-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Novi Leon e-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Leon Competicion

CUPRA E-RACER

Prvo potpuno električno trkačko vozilo na svetu.

 

Model CUPRA e-Racer iznova definiše budućnost automobilizma: čistije i efikasnije trke u kojima će tehnologija i povezivanje igrati ključnu ulogu. CUPRA e-Racer vizionarski je osmišljena za svet u kojem u trkama učestvuju samo električna vozila.

Nudi kontinuiranu snagu od 300 kW. 680 KS. Maksimalna snaga iznosti 500 kW, a može da se održava više od 10 sekundi. Motor ostvaruje do 12.000 obrtaja sa jednom redukcijom od 1:5,6. Da, CUPRA e-Racer pravi je trkački automobil.

270 km/h, od 0 do 100 za 3 sekunde, 4 motora, 6072 baterijske ćelije, koje se napune za 40 minuta. I sve to neverovatno tiho, čisto i ekološki prihvatljivo. Ali e-Racer ima i drugih prednosti. Elektromotor je jednostavne konstrukcije, nije ga teško održavati i neverovatno je efikasan. Tokom kočenja i usporavanja, snaga vozila rekuperiše se putem kinetičke energije.

Novi koncept za trkački automobil, koji otvara vrata potpuno novom osećaju pri upravljanju i potpuno novoj definiciji automobilizma. Retrovizori su zamenjeni malim kamerama kako bi vozilo dobilo na aerodinamičnosti. Centralni ekran integrisan je u instrument tablu pokazuje vozaču šta se događa oko njega. Centralni ekran osetljiv na dodir vozaču preko električnog sistema pruža uvid u snagu vozila i sve relevantne podatke o njemu u stvarnom vremenu.

Kako će trke sa svim ovim elementima izgledati iz vozačeve perspektive? Hoće li gledaoci i ljubitelji na drugačiji način doživljavati trke zbog ovih promena, kao što je npr. povezivanje? Danas se piše budućnost.