Cupra E-Racer

Novi Leon e-Racer

Leon Competicion

Modeli

Novo
CUPRA
Born
Novo
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Tavascan
TRKAČKI AUTOMOBILI
Cupra E-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Novi Leon e-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Leon Competicion

23.02.2021

Svetska premijera za 3. rođendan

  • CUPRA Formentor VZ5 sa petocilindričnim motorom 2.5 TSI
  • Ključni podaci: 287 kV (390 ks) snaga i 480 Nm obrtnog momenta
  • Izvanredne performanse: od 0 do 100 km / h za samo 4,2 sekunde
  • Ekskluzivni 20-inčni aluminijumski točkovi i 18-inčne 6-klipne kočnice
  • Ograničeno izdanje, samo 7.000 vozila

Španski proizvođač automobila CUPRA svoj treći rođendan slavi vrlo posebnim događajem: svetskom premijerom novog CUPRA Formentor VZ5. U ovoj verziji, prvi nezavisni model marke predstavlja se kao petocilindrična verzija sa još većom dinamikom i još sofisticiranijim i ekskluzivnim iskustvom vožnje. Istovremeno, kompaktnih performansi CUV predstavlja sa mnoštvom sofisticiranih funkcija koje ga čine savršenim svakodnevnim pratiocem.

"Treći rođendan CUPRA proslavljamo na vrlo poseban način i ovom prilikom predstavljamo novi vrhunski model marke sa CUPRA Formentor VZ5. Ovaj model kombinuje izvanredne performanse visoko cenjenog petocilindričnog turbo motora sa ravnomernom sofisticiranim dizajnom. CUPRA Formentor VZ5 predstavlja oličenje performansi i emocionalnosti kada su u pitanju motori sa unutrašnjim sagorevanjem, "kaže Vaine Griffiths, izvršni direktor CUPRA i predsednik izvršnog odbora SEAT-a. Novi CUPRA Formentor VZ5 svoj sportski izgled duguje svojim dinamičnim proporcijama. Podvučeni su naglašenim izgledom zadnjeg dela i produženim poklopcem motora. Ovaj uzbudljivo nacrtani CUV ima petocilindrični motor od 2.5 TSI snage 288 kV (390 ks) i maksimalnim obrtnim momentom od impresivnih 480 Njutn metara - moćan motor koji impresionira svojim zvukom i oduševljava i najzahtevnije entuzijaste.

Uvođenjem ovog modela, CUPRA sebi poklanja najbolji poklon za svoj treći rođendan. CUPRA Formentor VZ5 još jednom pokazuje rad, posvećenost i inovacije sa kojima marka dizajnira i razvija svoja vozila. CUPRA još jednom dokazuje da su vozila sa CUPRA DNA ozbiljni konkurenti u segmentu CUV performansi i da su sa VZ5 u prvom planu. Kombinuju performanse sa pogodnošću za svakodnevnu upotrebu i užitkom u vožnji - savršeno za ljubitelje vozila koji istovremeno vrednuju praktične funkcije.

CUPRA Formentor VZ5 biće dostupan od četvrtog kvartala 2021.

CUPRA Formentor VZ5

Porodica CUPRA Formentor svoje ime duguje jednom od najlepših i najdivljijih područja španskog ostrva Majorka, Cape Formentor. VZ u imenu novog modela izveden je iz španske reči "veloz", što znači brz ili okretan. Njegovo ime govori sve! Sa svojim impresivnim petocilindričnim turbo motorom, CUPRA Formentor VZ5 je najsnažnija verzija porodice vozila do danas. Kao najmlađi član, CUPRA Formentor VZ5 preuzima sva svojstva njegove porodice i višestruko ih potencira. Pored svoje dinamičnosti i visokih performansi, još jedno svojstvo čini CUPRA Formentor VZ5 popularnim među ljubiteljima automobila: njegova ekskluzivnost. Budući da je izdanje novog modela ograničeno na 7.000 vozila. Sa svojih petocilindričnih turbo-benzinskih motora od 287 kV (390 PS), CUPRA Formentor VZ5 jedan je od najmoćnijih CUV-a na tržištu.

Njegova šasija, koja je dizajnirana za maksimalnu dinamiku, može se prilagoditi bilo kojoj situaciji u vožnji pomoću prilagodljive kontrole šasije DCC. Režim vožnje možete podesiti pomoću klizača DCC na dodir. Zajedno sa svojim naprednim i brzim DSG-om i sigurnošću 4Drive sistema pogona na sve točkove, nova CUPRA Formentor VZ5 kombinuje dinamičnost, osećaj i performanse u progresivnom i estetskom paketu.

Dizajn CUPRA Formentor VZ5 je takođe progresivan: ultralaki elementi od karbonskih vlakana oblikuju njegovu estetiku. Oni ističu njegov prepoznatljiviji izgled i savršeno izražavaju njegov snažni karakter. Njegov enterijer odlikuje se modernošću i sportskim karakteristikama tipičnim za CUPRA. Naglasak u unutrašnjosti uključuje CUPRA upravljač, 12-inčni infotainment sistem i najnovija rešenja za povezivanje. Kabinu vozila daju završni dodir potpuno nova kožna sedišta CUPBucket, koja se prvi put predstavljaju sa CUPRA Formentor VZ5.

Pored uzbudljive estetike, CUPRA Formentor VZ5 takođe donosi i najnovija bezbednosna rešenja koja putnike sigurno i udobno dovode na odredište. Njegov napredni sistem za pomoć vozaču i bezbednost osiguravaju jedno od najsigurnijih iskustava u vožnji u svom segmentu. "Počeli smo od nule sa CUPRA Formentor i imali smo jedinstvenu priliku da razvijemo vozilo koje savršeno kombinuje vožnju i performanse i oličava stav brenda. Sa VZ5, CUPRA Formentor kulminira u svojoj najmoćnijoj i najzahtevnijoj varijanti do sada, uveren sam da je to san za ljubitelje automobila sa svojim ekskluzivnim elementima performansi ", objašnjava dr. Werner Tietz, član odbora za istraživanje i razvoj u SEAT-u i CUPRA-i.

 

Pogonski sistem

Turbo sa pet cilindara ne samo da obećava veliku snagu, već je i isporučuje. Jedinica kombinuje direktno ubrizgavanje i turbopunjač da bi postigla maksimalnu snagu od 287 kW (390 ks) između 5.700 i 7.000 obrtaja. Maksimalni obrtni momenat od 480 njutn metara je već postignuto od 2.250 obrtaja u minuti. Peto cilindrični zvuk iz izduvnog sistema bakarne boje je obliku četiri cevi. Ljubitelji automobila CUPRA Formentor VZ5 prepoznaju i vole njegov motor; CUPRA je uradila redizajn rashladnog sistema posebno za Formentor VZ5 i učinila ga efikasnijim. Impresivni 2,5-litarski TSI motor radi zajedno sa brzim 7-stepenim menjačem sa dvostrukom spojnicom DSG. Sa ovom kombinacijom, CUPRA Formentor VZ5 ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 4,2 sekunde i bez napora postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h - vrednosti koje svakom ljubitelju automobila pružaju posebno zadovoljstvo.