Cupra E-Racer

Novi Leon e-Racer

Leon Competicion

Modeli

Novo
CUPRA
Born
Novo
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Tavascan
Novo
CUPRA
Novi Leon
Novo
CUPRA
Novi Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Novi Formentor
TRKAČKI AUTOMOBILI
Cupra E-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Novi Leon e-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Leon Competicion

29.11.2021. Lansiranjem modela CUPRA Born, prvog 100 % električnog vozila brenda CUPRA, postignut  je veliki pomak ka elektrifikaciji u automobilskoj industriji.

CUPRA Born je u jakoj konkurenciji stigao do finala izbora za automobil 2022.godine što je još jedan pokazatelj i nagrada za odličan rad, nakon što je CUPRA Formentor nominovan za istu nagradu 2021. godine.

CUPRA Born je vrhunac na putu ka elektrifikaciji i pojačanje već bogate ponude hibridnih vozila ovog brenda koja uključuje šest plug-in hibridnih verzija: CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer i CUPRA Formentor modele.

"CUPRA je nekonvencionalni brend, rođen pre samo tri godine i već drugu godinu zaredom stiže do finala izbora za nagradu Auto godine." rekao je Wayne Griffiths, izvršni direktor CUPRA-e. "CUPRA Born je automobil koji svojim sportskim doživljajem za vozača daje emociju električnim automobilima, dokazujući da se elektrifikacija i sportske performanse savršeno upotpunjuju i da električni automobili mogu biti zabavni. To će pomoći da se udvostruči prodaja do 2022.godine, ojača globalno prisustvo brenda i inspirisati svet iz Barselone.''

Ova prestižna nagrada ,,Auto godine 2022'' okuplja najuglednije specijalizovane novinare iz cele Evrope, sa ciljem da se izglasa najbolji novi automobil na tržištu.

Žiri se sastoji od 61 člana iz čak 23 evropske države. Pobednik će biti objavljen u februaru 2022.godine.