Cupra E-Racer

Novi Leon e-Racer

Leon Competicion

Modeli

Novo
CUPRA
Born
Novo
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Tavascan
Novo
CUPRA
Novi Leon
Novo
CUPRA
Novi Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Novi Formentor
TRKAČKI AUTOMOBILI
Cupra E-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Novi Leon e-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Leon Competicion

20.10.2020

CUPRA kao prva automobilska marka u seriji trka Extreme E

  • CUPRA proširuje svoje nasljeđe u području motosporta pridruživanjem uzbudljivoj seriji utrka Extreme E

  • CUPRA sklapa partnerstvo s timom ABT, čime pridonosi promicanju elektrifikacije, održivosti i ravnopravnosti

  • CUPRA produbljuje svoje znanje o električnom motosportu uz već provedeni razvoj modela CUPRA e-Racer, a novostečena će znanja primijeniti u području ponude osobnih vozila

  • Serija utrka Extreme E ima format natjecanja koji u obzir uzima ravnopravnost spolova, u okviru čega timovi u svojim redovima moraju imati vozača i vozačicu, pri čemu će vozač biti e-ambasador marke CUPRA Mattias Ekström

CUPRA dovodi svoje nasljeđe u području motosporta u suvremeno doba pridruživanjem seriji utrka Extreme E kao glavni partner tima ABT Sportsline. Ova nekonvencionalna marka usmjerena na budućnost iza sebe ima niz uspjeha na trkaćoj stazi, a sudjelovanje u seriji utrka Extreme E objedinjuje bogato znanje o motosportu marke CUPRA te nov pristup utrkama električnih vozila.

 

 

Extreme E, električno natjecanje SUV vozila offroad terenima, po sadašnjem će planu tijekom 2021. godine putovati nekim od najekstremnijih i najizoliranijih područja svijeta. Prva sezona organizirat će se na lokacijama s arktičkim, pustinjskim, prašumskim, ledenjačkim i oceanskim podnebljem, a održavat će se na mjestima koja su narušena ili pogođena klimatskim promjenama.

"Marka CUPRA i serija utrka Extreme E imaju jednak stav suočavanja s izazovima s ciljem dokazivanja da se elektrifikacija i sportski duh mogu savršeno nadopunjavati. Ovom vrstom partnerstva promičemo svoj put prema električnoj budućnosti jer ćemo početkom 2021. godine imati 2 plug-in hibridna vozila te svoje prvo potpuno električno vozilo, model CUPRA el-Born, koji će biti spreman do druge polovice sljedeće godine", rekao je Wayne Griffiths, predsjednik uprave SEAT-a i generalni direktor marke CUPRA.

Činjenica što CUPRA sudjeluje u seriji utrka Extreme E nije nikakvo iznenađenje jer je ta marka oduvijek pomicala granice mogućeg. Na primjer, model CUPRA e- Racer - prvo potpuno električno trkaće vozilo na svijetu - obuhvaćao je četiri elektromotora s jednim stupnjem prijenosa koji su se mogli pohvaliti zajedničkom snagom od 680 KS (500 kW) te okretnim momentom od 960 Nm uz paket baterija hlađenih tekućinom snage 65 kWh, zahvaljujući čemu je pridonio redefiniranju mogućnosti motosporta.

Taj je projekt marki pomogao pri razvoju i unaprjeđenju znanja na putu prema elektrifikaciji kako bi ova tehnologija mogla postati još važnijim dijelom njezine ponude osobnih vozila. Ona sada obuhvaća plug-in hibridni model CUPRA Leon, za kojim će na početku 2021. godine uslijediti plug-in hibridno vozilo CUPRA Formentor, koje će biti dostupno u 2 različite varijante. Njima će se tijekom druge polovice sljedeće godine pridružiti CUPRA el-Born. Sva vozila osiguravat će održivu mobilnost uz onu razinu karaktera i dinamičnosti koju automobilski entuzijasti i očekuju.

 

 

Marka CUPRA udružit će snage s timom ABT Sportsline kao glavni partner ove trkaće momčadi te će pridonijeti okupljanju skupine inženjera i vozača za ovu električnu odiseju. Serija utrka Extreme E odlikuje se sportskim formatom s jednakom zastupljenošću spolova, u skladu s kojim timovi moraju imati jednog vozača i jednu vozačicu. Vozač će biti Mattias Ekström, e-ambasador marke CUPRA te pobjednik utrka Rally Cross i DTM.

"Extreme E predstavlja kombinaciju utrka Raid i Rally Cross, pri čemu trkaća staza vodi kroz uistinu različita podneblja uz bilježenja rezultata pomoću GPS-a", rekao je Ekström. "No ova serija utrka predstavlja važnu osnovu za razvoj električnih vozila - prikupljanjem podataka u svrhu povratnih informacija za automobile u pogledu softvera i regeneracije."

Cilj sudjelovanja marke CUPRA u seriji utrka Extreme E nije samo želja za dodatnim unaprjeđenjem znanja u području motosporta, već i mogućnost primjene stečenih znanja u okviru ponude osobnih vozila kako bi se vozačima moglo osigurati optimalno iskustvo. Također, ovo natjecanje zabavna je platforma koja će se moći pratiti putem raznih kanala te će time povećati vidljivost marke. Postoje brojni segmenti u koje se mogu prenijeti znanja i vještine, čime će se vozilima budućnosti osigurati golem napredak u područjima koja uključuju upravljivost, iskorištavanje snage, postavke voznog postroja i sustav upravljača. Prva sezona serije utrka Extreme E po planu će započeti početkom 2021. godine te će imati format od pet razina. Ovo globalno putovanje iskoristit će činjenicu što će se kao zabavni sadržaj prenositi putem raznih kanala te će pridonijeti međunarodnoj promidžbi elektrifikacije, održivosti i ravnopravnosti.