Cupra E-Racer

Novi Leon e-Racer

Leon Competicion

Modeli

Novo
CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
Novo
CUPRA
Tavascan
Novo
CUPRA
Novi Leon
Novo
CUPRA
Novi Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Novi Formentor
TRKAČKI AUTOMOBILI
Cupra E-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Novi Leon e-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Leon Competicion

CUPRA e-Botschafter

CUPRA i Mattias Ekstrom elektrifikuju trkalište.

Kao pravi trkački pionir, Mattias Ekstrom je savladao razne oblike takmičenja u svojih 25 godina iskustva; Putnički automobili, karting i reli. Sada se švedski vozač trkačkih automobila usuđuje ponovo da udari na trkalište i suočava se sa novim izazovom. Uzima volan kao novi CUPRA e-ambasador i zvanični pokretač inovativnog CUPRA e-Racer; prvi svetski električni trkački automobil na svetu. Kao pionir u svojim oblastima, savez CUPRA i Ekstrom oličavaju ljubav prema sportu i duh inovacija. Ekstrom je FIA-in svetski šampion u reli krosu, dvostruki DTM prvak i trostruki pobednik Trke šampiona i jedan je od najsvestranijih vozača na svetu. Njegov preduzetnički duh naveo je CUPRA da razvije prvi svetski 100% električni trkački putnički automobil. Kako se Ekstrom pridružio plemenu CUPRA da bi vodio strategiju električnih trkačkih marki, pozornica će ponovo reinventovati budućnost automobilskog sporta.

"Podržavanje CUPRA-e je prirodan korak za mene. Posle karijere u trkama u kojoj sam istražio svaki format sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, želeo sam da pređem na električne trke sa CUPRA-om, koja je pionir u ovom segmentu od svog osnivanja," rekao je novi e-ambasador CUPRA.

U saradnji sa inženjerima CUPRA-e, njegovo iskustvo i stručno znanje uliće se u razvoj budućih trkačkih vozila, a CUPRA e-Racer služiće kao test vozilo. Putnički automobil može isporučiti 300 kW kontinuirane snage i do 500 kW maksimalne snage. Potrebno je samo 3,2 sekunde za ubrzanje od 0 do 100 km/h a postiže maksimalnu brzinu od 270 km/h. I sve sa alternativnim pogonom.

Start Video

"Električni pogon biće u središtu CUPRA-ine trkačke strategije. Koristićemo Mattiasovo trkačko iskustvo i inovacije da bismo iznova otkrili budućnost trka i razvili nova iskustva oko globalnog moto sporta", rekao je Antonino Labate, direktor CUPRA strategije, poslovnog razvoja i Operacija.

Mattias Ekstrom će biti predstavljen na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu automobila (IAA) u Frankfurtu, zajedno sa najnovijim električnim konceptualnim automobilom CUPRA - zato budite u toku sa najnovijim dostignućima.

 

 

Više informacija

Pratite nas na Instagramu @CUPRA_Official ili na Twiteru @CUPRA_Racing.