Cupra E-Racer

Novi Leon e-Racer

Leon Competicion

Modeli

Novo
CUPRA
Born
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
Novo
CUPRA
Tavascan
Novo
CUPRA
Novi Leon
Novo
CUPRA
Novi Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Novi Formentor
TRKAČKI AUTOMOBILI
Cupra E-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Novi Leon e-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Leon Competicion

e-Racer: prvi koraci

Za mnoge je trkačka staza sinonim za tutnjavu motora. Ali u budućnosti motosporta nije važno ko je najglasniji, već ko ima najbolje performanse i inovacionu snagu. Šta bi bilo kada bi najsnažniji motor ujedno bio i najtiši? CUPRA zna da istinska snaga dolazi iznutra. Spremni smo da otvorimo poklopac motora i pustiti da svet zaviri unutra.

CUPRA e-Racer, prvo vozilo u potpunosti usklađeno sa tehničkim propisima E-TCR-a, uspešno je odradilo svoju prvu vožnju na stazi u Hrvatskoj. Uz pomoć strastvenog tima stručnjaka za automobilske baterije tvrtke Rimac Technology, testirali smo e-Racer pri različitim brzinama kako bismo osigurali da sva četiri motora imaju integrisanu i kalibrisanu trakciju zadnjih točkova. Dok su neki električni automobili imali razne poteškoće, CUPRA e-Racer svoju prvu vožnju je završio bez incidenata. Ovo je bio prvi put da je potpuno električni takmičarski automobil marke CUPRA bio na stazi - i naš prvi korak na putu do redefinisanog motosporta.

"Naša početna nesigurnost zbog kompleksne integracije novih električnih sistema brzo je ustupila mesto optimizmu jer je prvi električni automobil iz porodice marke CUPRA - prvi potpuno električni touring automobil iz porodice marke CUPRA - odradio svoj prvi angažman na stazi", rekao je Xavier Serra, rukovodilac tehničkog razvoja u CUPRA Racingu. "Ovo je još jedan korak prema našem cilju da iznova osmislimo motosport i iskustvo na trkačkim stazama."

Start Video

Uspešna prva vožnja modela CUPRA e-Racer nije samo pokazala impresivan potencijal ovog električnog motora već je istovremeno pokazala svetu da e-trke nisu samo mogućnost - one su budućnost motosporta. A e-Racer je spreman da pokaže put.

Ovi prvi koraci tek su prvi od mnogih. Svi elektronski sistemi rade besprekorno. Sva četiri motora pravilno su kalibrisana. Ali znamo da smo sposobni za puno više. Zbog toga će sledeća stanica za CUPRA e-Racer biti krug na stazi Castellolí, gde ćemo nastaviti precizno da usklađujemo kompleksne električne sisteme i iskorišćavati njihov puni potencijal. Čvrsto smo uvereni da će CUPRA e-Racer biti više nego spreman za izlazak na stazu Circuit de Barcelona-Catalunya u završnici serije TCR Europe 2018 u oktobru ove godine.

Za istinske ljubitelje staze strast prema trkama nije nešto što se može videti ili čuti. Ona je u vašem DNK-u.

 

Više informacija

Pratite nas na Instagramu pod imenom @CUPRA_ Srbija ili na Facebooku pod imenom @CUPRA_Srbija.