Cupra E-Racer

Novi Leon e-Racer

Leon Competicion

Modeli

Novo
CUPRA
Born
Novo
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Tavascan
TRKAČKI AUTOMOBILI
Cupra E-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Novi Leon e-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Leon Competicion

EXTREME E.

CUPRA najavljuje svoje učešće u EXtreme E:

Trci s vremenom.

Elektrifikacija i performanse su uvek bili u fokusu kompanije CUPRA. Marka je kontinuirano zastupljena u Formuli E od svog osnivanja i razvila je CUPRA e-Racer, prvi električni putnički trkački automobil. Danas je vizija CUPRA-e o potpuno električnoj mobilnosti važnija više nego ikad dok brend planira da učestvuje u ovoj trci. Povodom otvaranja prve CUPRA garaže u Evropi u nemačkom gradu Hamburgu, CUPRA je najavila svoje učešće u Extreme E-racing seriji i udružiće se sa ABT Sportslineom kao glavnim partnerom trkačkog tima i pomoći u stvaranju tima inženjera i vozača za ovu električnu odiseju. Šta je Extreme E? Extreme E je razvio osnivač Formule E Alejandro Agag, trkački događaj čiji je cilj da reinventuje moto sport. Dovodi električne trke u neke od najudaljenijih krajeva sveta, na četiri kontinenta, sa lokacijama na Arktiku, pustinji, prašumi, glečerima i okeanima. Cilj je da se skrene pažnja na  izazove klimatskih promena za različite ekosisteme i istovremeno predstave performanse potpuno električnih SUV vozila u ekstremnim uslovima.

 

Start Video

Lagani električni terenski trkački automobili takmičiće se u nizu takmičenja koja će se održati u vidu kvalifikacionih, polufinalnih i finalnih sprintova na stazi u dva kruga preko terenske staze od 8 kilometara. Da bi se podržala rodna ravnopravnost kako u moto sportu, tako i na radnom mestu, timovi će se sastojati od jednog muškog i jednog ženskog vozača, sa promenom koja se dešava nakon prvog kruga.

Ambasador CUPRA-e Mattias Ekstrom već je potvrđen za vozača, ostali vozači će biti objavljeni uskoro. Cilj Extreme E-a je promocija održivosti i upotreba električnih vozila za zaštitu planete - vizija u koju veruje i CUPRA. Odnosno, Extreme E nadgleda nezavisna komisija stručnjaka koju čine akademici sa univerziteta Cambridge i Oxford. Pored toga, organizatori događaja predložili su da se celokupna operacija održi na posebno preuređenom teretnom brodu Roial Mail koji će funkcionisati kao mobilna laboratorija za istraživanje životne sredine.

CUPRA e-trkačka akademija

Tokom brifinga za novinare između rukovodilaca CUPRA-e, ABT-a i Extreme-a E, izvršni direktor CUPRA-e Vaine Griffiths takođe je najavio da CUPRA radi na stvaranju prve svetske akademije za električne trke. Ovim novim projektom, koji podvlači pionirsku ulogu marke u svetu moto sporta, CUPRA će doprineti razvoju električnih trkačkih treninga obukom nove generacije trkačkih vozača.

Da bi predstavio novu akademiju, brend koristi sopstveni razvoj prvog električnog turističkog automobila, CUPRA e-Racer. Više nego ikad, svi smo u trci sa vremenom za bolju budućnost. I to je jedina trka u kojoj možemo pobediti samo zajedno.

 

Više informacija

Pratite nas na Instagramu @CUPRA_Official ili na Twiteru @CUPRA_Racing.