Cupra E-Racer

Novi Leon e-Racer

Leon Competicion

Modeli

Novo
CUPRA
Born
Novo
CUPRA
Formentor
CUPRA
Ateca
CUPRA
Leon
CUPRA
Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Tavascan
Novo
CUPRA
Novi Leon
Novo
CUPRA
Novi Leon Sportstourer
Novo
CUPRA
Novi Formentor
TRKAČKI AUTOMOBILI
Cupra E-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Novi Leon e-Racer
TRKAČKI AUTOMOBILI
Leon Competicion

EXTREME E.

CUPRA najavljuje svoje učešće u EXtreme E:

Trci s vremenom.

Elektrifikacija i performanse su uvek bili u fokusu kompanije CUPRA. Marka je kontinuirano zastupljena u Formuli E od svog osnivanja i razvila je CUPRA e-Racer, prvi električni putnički trkački automobil. Danas je vizija CUPRA-e o potpuno električnoj mobilnosti važnija više nego ikad dok brend planira da učestvuje u ovoj trci. Povodom otvaranja prve CUPRA garaže u Evropi u nemačkom gradu Hamburgu, CUPRA je najavila svoje učešće u Extreme E-racing seriji i udružiće se sa ABT Sportslineom kao glavnim partnerom trkačkog tima i pomoći u stvaranju tima inženjera i vozača za ovu električnu odiseju. Šta je Extreme E? Extreme E je razvio osnivač Formule E Alejandro Agag, trkački događaj čiji je cilj da reinventuje moto sport. Dovodi električne trke u neke od najudaljenijih krajeva sveta, na četiri kontinenta, sa lokacijama na Arktiku, pustinji, prašumi, glečerima i okeanima. Cilj je da se skrene pažnja na  izazove klimatskih promena za različite ekosisteme i istovremeno predstave performanse potpuno električnih SUV vozila u ekstremnim uslovima.

 

Start Video

Lagani električni terenski trkački automobili takmičiće se u nizu takmičenja koja će se održati u vidu kvalifikacionih, polufinalnih i finalnih sprintova na stazi u dva kruga preko terenske staze od 8 kilometara. Da bi se podržala rodna ravnopravnost kako u moto sportu, tako i na radnom mestu, timovi će se sastojati od jednog muškog i jednog ženskog vozača, sa promenom koja se dešava nakon prvog kruga.

Ambasador CUPRA-e Mattias Ekstrom već je potvrđen za vozača, ostali vozači će biti objavljeni uskoro. Cilj Extreme E-a je promocija održivosti i upotreba električnih vozila za zaštitu planete - vizija u koju veruje i CUPRA. Odnosno, Extreme E nadgleda nezavisna komisija stručnjaka koju čine akademici sa univerziteta Cambridge i Oxford. Pored toga, organizatori događaja predložili su da se celokupna operacija održi na posebno preuređenom teretnom brodu Roial Mail koji će funkcionisati kao mobilna laboratorija za istraživanje životne sredine.

CUPRA e-trkačka akademija

Tokom brifinga za novinare između rukovodilaca CUPRA-e, ABT-a i Extreme-a E, izvršni direktor CUPRA-e Vaine Griffiths takođe je najavio da CUPRA radi na stvaranju prve svetske akademije za električne trke. Ovim novim projektom, koji podvlači pionirsku ulogu marke u svetu moto sporta, CUPRA će doprineti razvoju električnih trkačkih treninga obukom nove generacije trkačkih vozača.

Da bi predstavio novu akademiju, brend koristi sopstveni razvoj prvog električnog turističkog automobila, CUPRA e-Racer. Više nego ikad, svi smo u trci sa vremenom za bolju budućnost. I to je jedina trka u kojoj možemo pobediti samo zajedno.

 

Više informacija

Pratite nas na Instagramu @CUPRA_Official ili na Twiteru @CUPRA_Racing.